project

Belle Cachette

ベル・カシェット

category
landscape
location
Yamagata, Japan
date
2013

北欧の緑とアルバ―=アールト調の建物が共生する上質な空間と山形の里山の紅葉を織り交ぜた無二の美しさを持つ森を新築の結婚式場に作ることを目指しました。 エントランスの樹木のトンネルをぬけると北欧らしい森が広がり、山形の四季を感じられるような植栽を配置。建物側にはクローバーやハーブ等の自然の景観とメンテナンスを意識したデザインをしました。また、紅葉の森の中に、自然の恵みや繁栄を象徴するものとしてガーデンのメインとなる自然素材の壁泉を作り、そこから婚礼のハイライトを飾る大階段へと続くようにしました。

We aimed at creating a "forest" which matches Alvar Aalto-style architecture and beauty ofsatoyama, area between mountain outskirts and human living space, in Yamagata. When one comes out of the cherry tree tunnel at entrance, seasonal scenery is awaiting. By the side of the building, clover and herbs are planted, requiring low maintenance and providing natural look. In the forest with trees changing colors of their leaves, there is a main feature of this venue: a wall fountain, symbolizing blessing from nature and prosperity.